Kylätoiminta


HUOM! Löydät nyt meidät sivustolta:
visitkerkonkoski.fi


Kerkonkoski on noin 500 asukkaan kylä  Pohjois-Savossa Rautalammilla. Kylä sijaitsee Suonenjoen ja Vesannon välisen tie 545 varrella.  Kylän keskustan läpi virtaa Kerkonjoki, joka yhdistää toisiinsa Kiesimäjärven ja Niiniveden. Kerkonkosken kanava valmistui v. 1927 ja se toimi aikanaan merkittävänä puunkuljetusreittinä seutukunnalla.


Kerkonkosken Ketterä on vuonna 1934 perustettu urheiluseura, joka toimii Kerkonkosken kylällä. Aiemmin liikuntakasvatukseen keskittynyt seura toimii tänä päivänä Kerkonkosken kylän aktiivisimpana yhdistyksenä. Kyläyhdistys lakkautettiin v. 2007 ja maa- ja kotitalousseuran toiminta on myös vuosien myötä hiipunut. Ketterän lisäksi muita Kerkonkosken alueella toimivia yhdistyksiä ovat kalastusosakaskunta sekä Kerkon Erä. 


Ketterä omistaa Kerkonkosken kylän keskustassa sijaitsevan seurantalon eli Seuralan. Seuralassa järjestetään erilaisia liikunta- ja harrastuspiirejä yhteistyössä kansalaisopiston ja seurakunnan kanssa. Seuralaa myös vuokrataan kokous-, juhla- ja tapahtumakäyttöön.


Ketterän jäseneksi:
Liity nyt Ketterän jäseneksi ja kanna kortesi "yhteiseen kekoon". Jäsenmaksu käytetään kyläläisten yhteisen toiminnan järjestämiseen sekä Seuralan ylläpitoon.

Jäsenmaksut v. 2023:
  • Lapset alle 16v. 5 e, aikuiset 10 e, koko perhe 20 e 
  • Kannatusjäsenmaksu yrityksille ja yhteisöille 50 e
Tilinumero: FI41 5389 1050 0022 27
Viestiksi jäsenten nimet tai yrityksen/yhteisön nimi


Seuraa Ketterän ja Kerkonkosken tapahtumia myös Facebookissa!
Tykkää meistä ja seuraa tapahtumia seuraavilla Facebook-sivuilla:

Kerkonkosken Ketterä

Kerkonkoski